Wolvilten / Zijden ketting maken op zaterdagochtend van 10.00 tot ca. 12.30 uur

DOCENT: Alice Goossens

Wolvilten:

Geplande data

  • zaterdag 16 april 2022

Op deze zaterdagochtend kun je bijvoorbeeld bloemen leren vilten, een halssieraad, een zijden sjaal. We werken met heel mooie merino-wol in vele kleuren en zijden afwerkdraden. De basis van de sjaal is zijde, waar we met wol op werken.

Praktische informatie
De workshop duurt zo’n 2,5 uur en vindt plaats op zaterdagochtend van 10.00 tot ca. 12.30 uur.
Graag bij inschrijving opgeven of je een bloem, ketting of shawl wilt maken (wegens de benodigde ruimte om te werken, kunnen per workshop maximaal 6 deelnemers een shawl maken). De docent zorgt voor de materialen. Verder heb je alleen een plastic zak nodig om je werkstuk in mee naar huis te nemen. Alle andere benodigdheden zijn aanwezig.

Groepsgrootte
We kunnen starten bij een minimaal aantal van 5 cursisten; maximaal aantal deelnemers is 8 cursisten.

Lesgeld
Deze workshop kost € 12.50 exclusief materiaal. De kosten voor materiaal zijn afhankelijk van  wat je wilt maken. Voor een vilten bloem of ketting zijn de kosten € 8 en voor een zijden shawl € 25.

 

Zijden ketting maken:

Op een zaterdagochtend kun je een zijden ketting maken. Je begint met meerdere zijden draden, die je eerst afwikkelt en vervolgens verft in één van de beschikbare kleuren (o.a. blauw, zwart, aqua, oranje, felrose en violet). Iedere ketting heeft dus één kleur,waarbij de puntjes wit zijn. Het is een afbindtechniek. We maken de ketting kompleet met een zilverkleurig slotje.

Geplande datum:

  • Nog niet bekend

Praktische informatie
De workshop duurt zo’n 2,5 uur en vindt plaats op zaterdagochtend van 10.00 tot ca. 12.30 uur.
De docent zorgt voor de materialen. Verder heb je alleen een plastic zak nodig om je werkstuk in mee naar huis te nemen, en eventueel een föhn (er zijn wel enkele föhns beschikbaar). Alle andere benodigdheden zijn aanwezig.

Groepsgrootte
We kunnen starten bij een minimaal aantal van 5 cursisten; maximaal aantal deelnemers is 8 cursisten.

Lesgeld
Deze workshop kost € 12.50 exclusief materiaal.
De kosten voor materiaal (zijde, verf en slotje) zijn € 22.

Inschrijven
Voor inlichtingen kun je bellen met Alice Goossens (0610 269 711). Aanmelden via mail bij alice.goossens@freeler.nl of telefonisch. Ingeschreven cursisten krijgen bericht of de cursus doorgaat en hoe het lesgeld en de materiaalkosten voldaan kunnen worden.