Illustratie op woensdagavond 19:30 – 21:30

Docent: Amber Delahaye

Amber Delahaye is grafisch vormgever en illustrator waarvoor ze o.a. gestudeerd heeft aan de kunstacademie in Maastricht. Amber heeft haar atelier in Heerlen in ‘House of Colors’.  Dit is toegankelijk voor bezoekers. Ook geeft ze workshops op VMBO en MBO scholen.

Bij deze cursus illustratie is geen vooropleiding vereist, cursisten van ieder niveau zijn welkom. Er is geen voorgeschreven materiaalkeuze; zo wordt er gewerkt met grafiet, inkt, aquarel en verf op papier of op doek. Ook mixed-media komt aan bod. De ene keer werkt u misschien aan een pentekening, de andere keer aan een schilderij al naar gelang uw inspiratie.

Wilt u juist meerdere technieken en materialen verkennen dan kan dat. Maar heeft u een voorkeur voor bijvoorbeeld tekenen met pen en inkt dan kunt u zich daar verder op toeleggen. Haalt u uw inspiratie uit een tekst of verhaal dan is dat een mooi uitgangspunt. Maar ook bijvoorbeeld ideeën voor een geboortekaartje of een wanddecoratie kunnen de basis vormen voor een eigen creatie.

Iedere cursist werkt individueel aan een eigen ontwerp waardoor ook het maximale uit de eigen creativiteit wordt gehaald. U bespreekt met de docent waar uw gedachten naar uitgaan, samen wordt er een werkplan bedacht waarna u zelfstandig aan de slag kunt.

Tijdens deze cursus is het vooral belangrijk dat je doet waar je van houd. Als begeleiding ben ik aanwezig om te helpen met een frisse blik naar je eigen werk te kijken. Jezelf te ontwikkelen en steeds weer nieuwe dingen te ontdekken.

Voor meer informatie over het werk van Amber: http://www.amberdelahaye.com

Praktische informatie over de lessen

Het cursusseizoen start gewoonlijk eind september/ begin oktober. Cursisten krijgen bericht van hun docent. Soms wijkt de startdatum af door omstandigheden. 

Cursisten dienen zelf voor materialen en handgereedschap te zorgen.
Uiterlijk in de eerste les ontvangt u hierover meer informatie.

Lessen
Deze cursus bestaat uit 24 lessen van 2 uur.
Lesdata worden bepaald in overleg met de cursisten.

Groepsgrootte
Minimaal 5 cursisten, maximaal 8.
In verband hiermee betekent inschrijven niet dat u ook automatisch geplaatst bent. Na inschrijving ontvangt u hierover zo spoedig mogelijk bericht.

Lesgeld
€ 225 te voldoen voor aanvang van de lessen.
Rekeningnummer IBAN: NL47RABO0102711151,
ten name van Stichting Kreatief Oirsbeek.
Graag uw naam en de cursus met docent vermelden.

(zie Contact/info voor FSI Korting**)