Edelsmeden op donderdagavond 19:30-22:00 uur

Docent: Jos Porankiewicz

In 1992 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie te Maastricht. Ik geef al bijna 30 jaar cursussen in het edelsmeden. De cursist leert spelenderwijs omgaan met vormen en verhoudingen. Deze cursus is voor beginners en gevorderden. Ik vind het dan ook zeer belangrijk dat zij van elkaar leren.

In deze cursus krijgen de cursisten inzicht in het vervaardigen van sieraden. U leert een sieraad te ontwerpen en vervaardigen. U leert over verhoudingen, vormgeving en de bewerkbaarheid van de materialen. In het begin leert u de basistechnieken zoals: zagen, vijlen, polijsten, solderen en smelten, waarna u onder begeleiding van de docent al snel in staat bent tot het maken van een eigen sieraad. De metalen waarmee u werkt bepaalt u zelf. Het kunnen edele metalen zijn zoals zilver en goud, maar ook metalen als koper messing en alpaca mogen gebruikt worden. Het werken met hout en kunststoffen is uiteraard ook mogelijk.

Het doel van de cursus:

  • Het ontwerpen en vervaardigen van een sieraad.
  • Het leren omgaan met vormen en verhoudingen.
  • Met de eigenschappen van de materialen leren omgaan.
  • Uw kennis over sieraden verbreden.
  • Het maken van uw eigen sieraden.

Eventuele vragen kunt u mailen naar: edelsmeden@ziggo.nl

Praktische informatie over de lessen

Inschrijven kunt u via de tab Inschrijven op deze site. Het cursusseizoen start eind september/ begin oktober. Cursisten krijgen bericht van hun docent. Soms wijkt de startdatum af door omstandigheden. 

Cursisten dienen zelf voor materialen en handgereedschap te zorgen.
Uiterlijk in de eerste les ontvangt u hierover meer informatie.

Lessen
Deze cursus bestaat uit 20 lessen van 2,5 uur.
Lesdata worden bepaald in overleg met de cursisten.

Bij voldoende belangstelling kan de docent na afloop van de reguliere lessen, een verlenging/zomercursus van 4 of 5 lessen geven. Aan deze zomercursus kunnen ook nieuwe cursisten deelnemen.

Groepsgrootte
Minimaal 5 cursisten, maximaal 10

In verband hiermee betekent inschrijven niet dat u ook automatisch geplaatst bent. Na inschrijving ontvangt u hierover zo spoedig mogelijk bericht.

Lesgeld
€ 250 te voldoen voor aanvang van de lessen op rekeningnummer:
NL47 RABO 0102 7111 51, ten name van Stichting Kreatief Oirsbeek.

Graag uw naam en de cursus, cursusdag en docent vermelden.

(zie Contact/info voor FSI Korting**)

De kosten van een verlenging/zomercursus bedragen € 50 voor 5 lessen van 2 uur of 4 lessen van 2,5 uur, pas te voldoen als duidelijk is of er inderdaad een zomercursus gegeven wordt.