Edelsmeden op donderdagavond 19:30-22:00

Docent: Mia Bex

Ik heb mijn opleiding tot beeldend kunstenaar gevolgd aan de kunstacademie te Maastricht.

Edelsmeden is een veel omvattende kunstvorm. Zelf ontworpen sieraden zijn tijdloos door hun unieke vormgeving. De zoektocht naar nieuwe vormen kan me steeds weer boeien, de combinaties zijn talrijk. De uitdagingen van vorm en verhouding blijven van groot belang bij het ontwerpen van sieraden. Hierbij speelt de draagbaarheid ook nog een voorname rol, sieraden kunnen kleine sculpturen zijn. Naast het ontwerpen en vervaardigen van sieraden maak ik ook graag grotere sculpturen en objecten van metaal in combinatie met andere materialen.

In deze cursus is er ruimte voor beginnende en gevorderde cursisten.

Binnen deze cursus zal de nadruk niet alleen liggen op het vaktechnische, maar ook op het artistieke vlak. Heb je nog geen ervaring met metaal, dan beginnen we bij voorkeur met een onedel metaal. Dit om de basisvaardigheden te leren zoals zagen, knippen, vijlen, buigen etc. Ook komt het ontwerpen aan de orde. Ontwerpen is spelen met vorm, kleur en verhoudingen. Je let zowel op bijvoorbeeld de positieve vormen als op de negatieve vormen. Ontwerpen kun je maken met verschillende materialen. Hierbij kun je vrij je fantasie en creativiteit uiten.

Later halen we hier weer ideeën uit, en maken er een tekening van. Deze tekening kan min of meer ook als werktekening fungeren, zodat we de volgorde van werken kunnen indelen. Je hebt in deze cursus ook de mogelijkheid om zelf je plaat en draad te gieten van edelmetaal. Waarna je weer verder hulp en uitleg krijgt met smeden, walsen, en het verder bewerken van het metaal.

Praktische informatie over de lessen

Het cursusseizoen start eind september/ begin oktober. Cursisten krijgen bericht van hun docent. Soms wijkt de startdatum af door omstandigheden. 

Cursisten dienen zelf voor materialen en handgereedschap te zorgen.
Uiterlijk in de eerste les ontvangt u hierover meer informatie.

Lessen
Deze cursus bestaat uit 20 lessen van 2,5 uur.
Lesdata worden bepaald in overleg met de cursisten.

Groepsgrootte
Minimaal 5 cursisten, maximaal 8 voor edelsmeden.
In verband hiermee betekent inschrijven niet dat u ook automatisch geplaatst bent.

Na inschrijving ontvangt u hierover zo spoedig mogelijk bericht.

Lesgeld
€ 250 te voldoen voor aanvang van de lessen.
Rekeningnummer IBAN: NL47RABO0102711151,
ten name van Stichting Kreatief Oirsbeek.
Graag uw naam en de cursus met docent vermelden.

(zie Contact/info voor FSI Korting**)