Schilderen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er worden verschillende cursussen schilderen gegeven.

Dag                                Lestijden

maandag                     10:00-12:00

dinsdag                        09:30-11:30

dinsdag                        19:30-21:30

donderdag                   19:30-21:30

vrijdag                          09:30-12:00

zaterdag                       10.00-12.30

Mocht de cursus vol zijn dan kunnen we u op de wachtlijst plaatsen.

Al in de oudheid hadden mensen de behoefte om zich creatief te uiten of stukjes van hun leven vast te leggen. Oeroude rotstekeningen zijn daar het bewijs van. Door de eeuwen heen zijn er veel beroemde schilderijen gemaakt door vaak al even beroemde schilders in de meest uiteenlopende stijlen. Deze schilderijen zijn een inspiratie voor veel mensen om zelf te gaan schilderen.

Schilderen kenmerkt zich door het werken met verven op doek, paneel of een andere geschikte ondergrond. Door mengen van pigmenten kunnen ontelbare verschillende kleuren gemaakt worden die in dunne of dikke lagen kunnen worden opgebracht. Er bestaan vele verschillende schildertechnieken, waarbij verschillende schildermaterialen worden gebruikt.

In de cursussen schilderen van Stichting Kreatief kunt u kennismaken en ervaring opdoen met verschillende schildermaterialen en technieken. Deze kunt u, onder deskundige begeleiding van onze docenten, toepassen bij het maken van een eigen werk naar eigen inzicht en ervaring.

Er is op donderdagavond ook een cursus Tekenen / Illustratie / Schilderen. Kijk hiervoor onder het blokje “Tekenen / Illustratie / Schilderen en Grafische Technieken”.

Voor een algemene impressie van het werk van onze cursisten klik hier. image.png