Keramiek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er worden verschillende cursussen keramiek gegeven.

Dag                                Lestijden

maandag                       19:30-22.00

dinsdag                         09:30-11:30

dinsdag                         20:00-22:00

woensdag                     09:30-12:00

vrijdag                           09:30-12.00

vrijdag                           16:30-18:30

vrijdag                           19:00-21:00

Mocht de cursus vol zijn dan kunnen we u op de wachtlijst plaatsen.

Boetseren met klei is een oeroude bezigheid. Het handvormen van potten (ongebakken en later gebakken) gaat hand in hand met het ontstaan van de mensheid. Uiteraard stond in het verleden de gebruiksfunctie centraal, maar de vorm en vooral de decoratie laten zien dat de pottenbakkers uit het verleden altijd meer wilden dan alleen een pot voor het gebruik. Eeuwenoude beelden en vaatwerk van diverse culturen over de hele wereld getuigen daarvan in musea.

Onze cursussen keramiek bieden de mogelijkheid om verschillende keramische technieken te leren. De docenten houden rekening met uw ervaring en persoonlijke voorkeur. Onder deze vakbekwame begeleiding werkt u aan uw eigen creaties die na het bakken een duurzaam werkstuk opleveren. Er wordt ook aandacht besteed aan decoratieve technieken om uw werkstukken te verfraaien.

Voor een algemene impressie van het werk van onze cursisten klik hier. image.png