Corona informatie

25 september 2021

Omdat de situatie in de verschillende groepen niet gelijk is vragen we de docenten om het al dan niet dragen van een mondkapje met hun groepen te bespreken. Mocht er in een groep een serieuze aanleiding zijn om wel mondkapjes te dragen dan kan dat. Is een groep van mening dat het risico om zonder mondkapje te werken aanvaardbaar is (omdat bijvoorbeeld iedereen is ingeënt) dan kan dat ook. Ieder mag uiteraard individueel beslissen om toch zelf een mondkapje te dragen.

Voor de rest blijft het devies:

Heb je klachten: BLIJF THUIS EN LAAT JE TESTEN!

Corona is en blijft meer dan een griep.

Regels voor gebruikers van de ruimtes van Stichting Kreatief

ALGEMEEN
1,5 meter blijft een veilige afstand.
 bWas vaker je handen.
 cSchud geen handen.
 dHoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 eBlijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niesen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts.
 fBlijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 gKom zo mogelijk alleen.
 hVoor aanvang van elke les doet de docent navraag over de gezondheidstoestand van de aanwezige cursisten.
Van iedereen wordt verwacht dat hij/zij de benodigde verantwoordelijkheid draagt. De aanwezige docent is uiteindelijk verantwoordelijk voor het naleven van de regels.
 jSpreek elkaar aan op ongewenst gedrag bij overtreding van de regels.
 kVolg altijd de geschreven aanwijzingen en die van de docent en/of het personeel.
   IN EN OM DE LOKALEN
 lZorg dat deuren van lokalen en looproutes blijven open staan, zodat er minder aangeraakt hoeft te worden.
1,5 meter blijft een veilige afstand.
Zorg dat er in elk lokaal bij de ingang desinfecterende gel, oppervlaktesprays en papieren handdoekrollen zijn.
 oBij binnenkomst in het lokaal wassen cursisten, medewerkers en docenten hun de handen met de desinfecterende gel of spray. Bij het verlaten van het lokaal doen ze dit opnieuw.
Cursisten, medewerkers en docenten nemen na binnenkomst hun eigen tafels en stoelen (denk ook aan de achterkant) af met desinfecterende spray en herhalen dit bij het verlaten van het lokaal.
 qMaak de veel gebruikte oppervlakken van werkplekken tussentijds schoon. Wie gereedschap of materieel gebruikt heeft, maakt het daarna meteen schoon.
 rMaak, indien de bezetting dit toelaat, gebruik van 2 lokalen.
 sVentileer de ruimtes zoveel mogelijk.