Corona informatie

10 maart 2023

Het kabinet heeft de allerlaatste coronamaatregelen geschrapt. Dit betekent dat mensen bij klachten niet meer thuis hoeven te blijven en geen zelftest meer hoeven te doen. Dat heeft minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) na de ministerraad bekendgemaakt.

De minister roept iedereen wel op “verstandig” te zijn en hygiënemaatregelen na te (blijven) leven, zoals hoesten en niezen in de elleboog, regelmatig handen wassen, en binnenshuis voor goede ventilatie te zorgen. Bij klachten moeten mensen voorzichtig blijven en afstand houden tot anderen, zeker tot “mensen met een kwetsbare gezondheid”.

Basisregels voor iedereen

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Houd 1,5 meter afstand waar het kan.
  • Schud geen handen.
  • Blijf thuis bij klachten.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.