Illustratie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag                                Lestijden

woensdag                    19:30-21:30

Mocht de cursus vol zijn dan kunnen we u op de wachtlijst plaatsen.

Een illustratie is een afbeelding die bij een stukje tekst hoort en bedoeld is om de tekst te verduidelijken of ondersteunen. Een mooie prent bij een sprookje is natuurlijk iets anders dan een tekening van de knopjes van uw telefoon of een schets van het gebouw waar een cursus wordt gegeven. Dit voorbeeld geeft al aan hoe veelzijdig het vakgebied illustratie is.

In onze cursus is daarom niet op voorhand vastgelegd met welk materiaal u gaat werken of op welk formaat. Wilt u juist meerdere technieken en materialen verkennen dan kan dat. Maar heeft u een voorkeur voor bijvoorbeeld tekenen met pen en inkt dan kunt u zich daar verder op toeleggen. Haalt u uw inspiratie uit een tekst of verhaal dan is dat een mooi uitgangspunt. Maar ook bijvoorbeeld ideeën voor een geboortekaartje of een wanddecoratie kunnen de basis vormen voor een eigen creatie.

Afhankelijk van uw interesse, vaardigheid en creativiteit kunt u in de cursus illustratie onder deskundige begeleiding een eigen werkstuk maken.

Voor een algemene impressie van het werk van onze cursisten klik hier. image.png